Online Diary I AM SNAA: February 2014

Wednesday, February 19, 2014

Experience

hai everyone.
harini aku bukan nak bagi pendapat.
bukan nak meluahkan perasaan.
tapi cuma nak berkongsi pengalaman.

malam tadi aku tolong kakak aku gubah hantaran
untuk abang aku yang nak kawin hujung minggu ni.
perghh memang penat gila dah sampai naik kematu 
aku punya butts ni haa bahu kiri pun terasa sakit gila.
yang peliknya kann bahu kiri aku selalu sakit tapi kanan tak tau.
hmm entahlah ok abaikan.
so malam tadi berhempas pulas lah kitaorang menggubah
sambil menengok contoh kat tenet plus idea sendiri.
bila tengok macam senang je nak gubah2 ni tapi bila dah buat 
rasa macam nak pengsan pun ada tau takk.
can you imagine even reben tu pun kiteorang tak reti.
sebenarnya reti cuma dah lupa cara nak ikat and bentuk dia macam mana.
sumpah memang penat.
tapi lagi kesian kat kakak aku lah sebab besoknya dia nak keje a.k.a harini.
tapi dia tetap kuatkan semangat dan aku pun bagi sokongan padu jugak
kat dia cewahhhh sambil minum air kopi kateko tak nak bagi ngantuk.
bila dah berhempas pulas akhirnya siaplah jugak 4 hantaran alhamdulillah
harap2 nampaklah cantik kat mata orang lain kan.
tapi ada aku kesah orang dah penat2 buat kau nak complain lebih pulak.
hahahaha ni contoh tak baik ni.
ok lah so kali ni jela aku nak share pengalaman aku buat hantaran
yang tak berapa nak berpengalaman sangat ni.
aku harap korang semua doakan majlis abang aku hujung minggu ni 
berjalan lancar.
amin inshallah :)

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Wednesday, February 12, 2014

Hardship

i've gone through many hardship since my childhood
hardship that you cant imagined.
that you never thought in your mind.
but i believe that would be my inspiration
to pursue my dreams in my own way
to become more matured in making precise decision
to become more grateful person
you always see me smile
but you never know
behind the smile im always cried
just to show that im a happy girl
a patient girl withoout any problem
i may not have the life like you have now
a tranquil and delightful life
where you got a little problem,a little argument
which not affecting your life
but im always grateful for what i have now
without these hardship
i might not be what i am now
a little girl that grows up perfectly.
so dont ever sigh whenever you go through any hardship
you should handle that hardship instead of doing nothing
because problems wont  solve if you never tried to solve it
like malay proverb say
"bersusah-susah dahulu,bersenang-senang kemudian.
 bersakit -sakit dahulu, bersenang-senang kemudian"

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Monday, February 10, 2014

DEFINISI KAYA

kaya.
apa yang kau fikir bila sebut pasal kaya?
harta ? duit ? 
itu typical rejoinder yang orang akan cakap sekarang ni.
tapi hakikatnya definisi kaya tu luas.
bagi aku,
kaya bukan sekadar harta macam duit.
kaya pada iman.
kaya pada amal.
kaya pada ilmu.
kaya pada akhlak
dan mungkin juga
kaya dari segi kecantikan.
yang selalu orang nampak.
tapi 
kaya pada hati juga penting
sebab kalau muka cantik, muka hensem sekalipun
tapi hati miskin, hati kotor takda guna nya
aku cakap berdasarkan pengalaman
bukan sekadar omongan kosong
yang berniat untuk menghina
yang berniat kerana cemburu buta
bukan.
mungkin definisi kaya pada kau lain
tapi aku lain
terserah
sebab
kau adalah kau
aku adalah aku

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen